sâmbătă, 31 august 2013

Despre Geocaching


        Auzisem de Geocaching demult...Dar niciodată nu-l practicasem, doar citisem despre el. Până anul acesta...Și am fost extrem de încântată, chiar am devenit pasionată de acest joc.
        În continuare o să vă povestesc câteva cuvinte despre Geocaching. Acesta este un joc care constă în găsirea unor „cutii” numite geocache. Geocache-urile (cutiile, închise ermetic) conțin totodată un pix și un carnețel numit logbook și pot fi găsite de împătimiții acestui joc după coordonatele geografice care sunt înregistrate pe site-ul www.geocaching.com . Deci, cu siguranță GPS-ul nu trebuie să lipsească.
       Geocache-urile sunt plasate în întreaga lume. Conform site-ului www.geocaching.com , există 2.201.434 de geocache-uri și 6 milioane de geocacheri în întreaga lume.
       În interiorul cache-urilor, pe lângă logbook și pix mai putem găsi așa numitele Travel Bug sau Geocoin, care pot fi mutate dintr-o cutie în alta și care pot călători dintr-o țară în alta până ating un obiectiv, traseul lor fiind monitorizat online.
      Sper că v-am făcut cu adevărat curioși și sper că v-am determinat și pe dumneavoastră să încercați acest joc în viitorul apropiat!
 
Geocache (în interiorul cutiei se găsește un logbook)
Foto: Gabriela Iftode

 
Logbook
Foto: Gabriela Iftode

 
Travel Bug
Foto: Gabriela Iftode
 
Gabriela Iftode
    31/08/13
 
Sursa:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu